Utrecht: 030 753 9240 - Delft: 015 262 2533 - Amsterdam: 020 244 0184 info@deadministratie.nl     

Het online dashboard

In het online dashboard heeft u altijd uw gehele boekhouding bij de hand. Zo heeft u dus altijd en overal inzicht in de laatste stand van zaken van uw bedrijf en kunt u bijvoorbeeld het resultaat of de openstaanden posten snel bekijken. Dit kunt u doen via internet en via de Exact Online app.

Het online dashboard is opgebouwd uit 4 hoofdfgrafieken: het jaarresultaat, het perioderesultaat, de openstaanden posten en het liquiditeitsoverzicht. Daarnaast kunt u aan de rechterkant nog informatie vinden over: uw taken, relaties, facturen, bankafschriften en de aangiftes.

Indien u nog andere vragen heeft over het dashboard kunt u altijd contact met ons opnemen: neem direct contact op.

online dashboard

Het jaarresultaat

In het jaarresultaat worden altijd de twee meest recente jaren getoond, in het voorbeeld zijn dit nu 2014 en 2015. Hier zit u dus direct het resultaat over het gehele jaar. Dit kan ook het lopende jaar zijn.

De groene balk is de omzet

De rode balk zijn de kosten

De lijn met de puntjes geeft het resultaat aan, dit kan zowel positief (winst) als negatief (verlies) zijn.

Het perioderesultaat

In het perioderesultaat heeft u een duidelijk overzicht van de resultaten per maand van het lopende jaar.

De groene balk is weer de omzet

De rode balk zijn de kosten

De lijn met de puntjes geeft het resultaat per maand aan.

 

online dashboard
online dashboard

Openstaande posten

In het openstaande posten overzicht ziet u alle debiteuren en crediteuren gesorteerd op het aantal dagen dat de post al open staat.

Uw debiteuren staan in het groen

Uw crediteuren staan in het rood

Heeft u veel openstaande posten en dan vooral veel debiteuren? Het is een hoop werk om hier altijd achteraan te zitten en dit is vaak niet de leukste klus. Wellicht kan een geautomatiseerd debiteurenbeheer u hierbij helpen? U vindt hier meer informatie over dit geautomatiseerd debiteurenbeheer.

Liquiditeitsoverzicht

In het liquidititeitsoverzicht vindt u een voorspelling van het banksaldo, om dit te voorspellen wordt rekening gehouden met 3 zaken:

  • De meest recente bank en kas posities
  • De openstaande posten
  • De verwachte betaling van de eerste volgende BTW aangifte

Het liquiditeitsoverzicht is dus altijd een schatting, toch kan dit wel handig zijn als u bijvoorbeeld een investering of grote aankoop wilt plannen.

 

Helemaal aan de rechterkant van uw scherm vindt u nog enkele opties: relaties, inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften en aangiftes. Wilt u meer informatie over een van deze zaken dan drukt u op de 3 horizontale streepjes.

 

Mocht u nog andere vragen over het online dashboard hebben dan horen wij deze uiteraard graag, neem dan even contact met ons op.