Utrecht: 030 753 9240 - Delft: 015 262 2533 - Amsterdam: 020 244 0184 info@deadministratie.nl     

Ook jij wil misschien graag op vakantie als ZZP’er, daar komen echter wel wat mogelijke issues bij kijken. Geen opdracht of geen werk betekent dat je niets verdiend en juist zo’n vakantie is erg duur. En als je tijdens een opdracht gaat, verwachten je klanten dat je wel gewoon bereikbaar bent. Wil je als zelfstandige op vakantie moet je dus wel met een aantal dingen rekening houden.

Plan je vakantie als ZZP’er

Het kan helpen je vakantie goed van te voren te plannen. Zo kun je hier rekenen mee houden in je huidige en wellicht met je nieuwe opdrachten. Plan de vakantie in een rustiger moment of overleg het goed met je opdrachtgever. Normaal gesproken zullen je klanten ook begrijpen dat ook jij wel even weg wil.

Vakantie als zzp'er

Zorg voor goede bereikbaarheid op vakantie

Binnen Europa heb je tegenwoordig bijna overal internet en moet het beantwoorden van mails en de telefoon dus niet zo’n probleem zijn. Ga je echter verder zorg er dan voor dat je een paar keer per week een degelijk wifi signaal hebt om de dringende mails te beantwoorden.

Plan de kosten

Voor de meeste ZZP’ers betekent niet werken, geen geld verdienen. Als je op vakantie dus geen lopende opdrachten hebt kan de bankrekening snel opdrogen, juist omdat vakantie niet de goedkoopste tijd is. Gedurende het jaar maak je al potjes voor de verschillende aangiftes, het kan een idee zijn om ook een potje voor je vakantie te maken.

Zoals je ziet is het zeker niet onmogelijk om even lekker weg te gaan, daarnaast is dit ook gewoon erg lekker. Als de opdrachten elkaar blijven opvolgen en je bijna omkomt in het werk is dit natuurlijk positief maar ook erg zwaar. Even ertussen uit om jezelf op te laden om er vervolgens weer met een fris hoofd tegen aan te gaan. Fijne vakantie!

 

Lees onze andere blogs hier: Blog overzicht

Of direct terug naar de home pagina: De Administratie