CUSTOMER CASE
  ​MARK HUISMAN - NAMDHARI'S FRESH

  “De Administratie neemt een hoop werk uit handen en is vanaf het begin bij Namdhari's Euro Fresh B.V. van onmisbare waarde geweest.

  “De Administratie neemt een hoop werk uit handen en is vanaf het begin bij Namdhari's Euro Fresh B.V. van onmisbare waarde geweest.

  Namdhari’s Euro Fresh B.V. maakt deel uit van Flora Capital Co Thailand. De groep exporteert verse Thaise groenten en fruit via luchtvracht en in gekoelde zeecontainers over de hele wereld. Meestal naar grote importeurs die weer de groothandel of retail beleveren. De vestiging Namdhari’s Euro Fresh B.V. is verantwoordelijk voor de verkoop in de EU, Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is de vestiging verantwoordelijk voor de groei in sales wereldwijd.

  Je kunt je dus misschien voorstellen dat er dagelijks veel facturen in- en afgeboekt worden met flinke bedragen. Dat vergt veel werk. Daarom werkt Namdhari’s Euro Fresh B.V. sinds haar start in 2016 samen met administratiekantoor De Administratie en de software die zij aanbieden. Dit alles om zo een goede basis voor de boekhouding neer te zetten en te zorgen dat alle zaken met betrekking tot de financiën feilloos verlopen. Met een focus op automatisering om kostenefficiënt te werk te gaan.

  Over Namdhari's Euro Fresh B.V.

  Namdhari’s Euro Fresh B.V. heeft nog een zustervestiging in India genaamd Namdhari Thai Fresh India. Daarnaast zijn ze bezig een vestiging in de USA te starten. De vestigingen in Nederland en India rapporteren aan het moederbedrijf Flora Capital Co., Ltd, in Thailand. De groep heeft ongeveer 250 medewerkers, waarvan de meeste in Thailand werken.

  Met partners in India, Thailand en Nederland is goede communicatie van belang. “Het zijn bijzondere samenwerkingen, met verschillende culturen, wat het zo krachtig maakt,” vertelt directeur en aandeelhouder Mark Huisman, “Het is voor iedereen van belang dat er goed gecommuniceerd wordt over alle zaken die lopen, want de groenten en fruit gaan vanuit Thailand zo’n beetje de hele westerse wereld over.”

  De uitdaging

  Mark heeft in 2016 met zijn partners uit het oosten Namdhari’s Euro Fresh B.V. opgericht. “Ik voelde een gat in de markt. Daarom hebben we samen de handel opgericht voor de westerse wereld. Die wijkt namelijk heel erg af van de Aziatische. Een andere cultuur vraagt om een andere aanpak.”


  Vanaf het begin wilde Mark ervoor zorgen dat hij de administratie goed op orde zou hebben: “Deze tip kreeg ik van iedereen om mij heen: als je start, ga samenwerken met een organisatie voor je administratie. Het kost misschien een paar centjes, maar het is dan goed op orde en je hebt meteen een imago naar de buitenwereld. Je komt groter en professioneler over.” 


  Daarnaast zijn er veel verschillende regels waar Namdhari Euro Fresh B.V. rekening mee moet houden, omdat ze opereren over het hele land. “Ieder land heeft zijn eigen wetten en plichten en De Administratie helpt en begeleidt ons daarbij, zodat mijn partners in Thailand perfect begrijpen wat de wet en regelgeving is in Nederland.”


  De oplossing

  Een samenwerking met een administratiekantoor stond dan ook op het prioriteitenlijstje van Mark. Via via kreeg hij te horen over De Administratie en ging hij in gesprek met directeur en eigenaar Raymond. “Met buitenlandse aandeelhouders een bedrijf opzetten is best ingewikkeld,” vertelt Mark, “Er waren wel wat culturele barrières die overkomen moesten worden.”


  Samen met Raymond heeft Mark een goede basis gezet voor de administratie en de samenwerking met de verschillende landen. Voor De Administratie was dit het eerste grote internationale bedrijf waarmee ze een samenwerking startte. “Ze hebben keihard hun best gedaan om alles uit te zoeken en communiceren ook goed met de andere aandeelhouders. Ik ben daar echt ontzettend tevreden over”, aldus Mark.


  Met een goede basis wordt er met de juiste software veel geautomatiseerd. Zo kan De Administratie verder kijken dan alleen de facturen. Er worden regelmatig rapporten opgezet en uitgedraaid en kwartaal- en jaarcijfers opgemaakt. “Daarnaast doen ze natuurlijk alle aangiftes en er moet veel handmatig afgeletterd worden, dat is flink wat werk.”

  “Het is gewoon een stuk goedkoper en efficiënter om samen te werken met De Administratie. We hebben het een tijdje geprobeerd in house op te pakken, maar dat weegt niet af tegen de voordelen wanneer we het uitbesteden.” 

  Voordelen van de samenwerking

  “Het is gewoon een stuk goedkoper en efficiënter om samen te werken met De Administratie,” vertelt Mark, “We hebben het een tijdje geprobeerd in house op te pakken, maar dat weegt niet af tegen de voordelen wanneer we het uitbesteden.” Zo heeft hij toegang tot fijne software die veel automatisering mogelijk maakt, en kan hij met ingewikkelde vraagstukken altijd terecht voor een antwoord bij De Administratie. En dat voor een goede prijs!

  de toekomst

  Erg tevreden en enthousiast vertelt Mark over de samenwerking met De Administratie: “Financiële administratie blijft een mensending, dus een klik is heel belangrijk. En die klik is er met De Administratie. De multiculturele organisatie is een match met de onze en het geheel past gewoon goed bij Namdhari Euro Fresh B.V. Met een focus op automatisering is een fijne en efficiënte samenwerking mogelijk. De lijntjes zijn kort, ze staan altijd voor me klaar en de stijl van de directeur bevalt mij ontzettend. Hij denkt lekker mee en is heel menselijk, wat doorstraalt op de hele organisatie.”


  Voor de toekomst heeft Mark mooie plannen. Zo groeit de omzet ontzettend hard en overweegt hij zelfs een beursgang. “Als De Administratie met ons mee blijft groeien, wat ik wel verwacht, dan zie ik een ontzettend mooie toekomst tegemoet en blijven wij genieten van de fijne samenwerking!”

  Benieuwd wat De Administratie voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op!

  CONTACT OPNEMEN