Blog overzicht 

  Blog overzicht

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren - Collega Jay van den Oudenalder

  19-05-2021

  Jay is achttien jaar en zit in zijn tweede jaar van de opleiding Bedrijfsadministrateur. Hij woont in Leidsche Rijn met zijn broer, ouders en hun hond. Sinds maart loopt hij stage bij De Administratie. In juni loopt zijn stage af, maar hij heeft al een vast plekje weten te bemachtigen in het team. Dus zijn avontuur bij De Administratie stopt nog niet! We stellen hem aan je voor.

  LEES VERDER

  3 tips voor de groei van jouw onderneming

  11-05-2021

  Bedrijfsgroei is mogelijk op allerlei manieren. Er is gelukkig niet één methode die allesbepalend is. Om je bedrijf te laten groeien heb je vaak een combinatie van verschillende maatregelen nodig. Soms kan de doorslag hem al zitten in het veranderen van een disfunctionele, vastgeroeste aanpak. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat er rigoureuze beslissingen moeten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat je bedrijf weer vooruit kan. Wat de beste manier is om te groeien, is lastig te definiëren en verschilt per bedrijf. In dit artikel geven we je drie tips.

  LEES VERDER

  Ik wil graag dat klanten zorgeloos zijn, en daar help ik bij - Collega Desiree van der Heijden

  19-04-2021

  Desiree werkt al sinds 2004 bij De Administratie. Ze was een van de eersten die in vaste dienst kwam en ze is er nog steeds! Ze is geboren in Den Haag, maar is lange tijd geleden voor haar carrière en liefde naar Nieuwegein verhuisd. Ze woont hier samen met haar vriend en kat. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER

  Accountant of boekhouder: wat past bij jou?

  13-04-2021

  Wist je dat er een verschil is tussen een accountant en een boekhouder? In sommige gevallen is je onderneming verplicht om een accountant in te schakelen. Er zit overlap tussen de werkzaamheden, maar soms kan de een toch een slimmere keuze zijn dan de ander. We vertellen je meer over accountants en boekhouders en welke keuze voor jou de juiste is.

  LEES VERDER

  5 tips om keuzes te maken als ondernemer 

  26-03-2021

  Als ondernemer ontkom je simpelweg niet aan het maken van keuzes. Ondernemers die in staat zijn om dat snel en bewust te doen, halen meer uit hun ondernemerschap én leven. Maar soms ben je niet helemaal zeker van de keuzes die je maakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de mensen om je heen, iets wat je liever vermijdt. Herken je dit als ondernemer? Lees dan dit artikel. We geven je vijf tips om je te ondersteunen in het maken van de juiste keuzes. 

  LEES VERDER

  Ik vind mijn weg wel, waar je me ook neerzet - Collega Orpheu Lagadeau

  12-03-2021

  Orpheu werkt sinds 2012 bij De Administratie. Hij is een geboren en getogen Hagenees, en woont daar samen met zijn vrouw. We stelden hem een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER

  Tips voor een soepele aangifte inkomstenbelasting

  03-03-2021

  Het is je vast niet ontgaan, de Belastingdienst schreeuwt het van de daken: het is weer tijd voor je aangifte inkomstenbelasting. Veel ondernemers zien er ieder jaar weer tegenop. Het is een vervelend werkje en gepuzzel om te zorgen dat je er zo voordelig mogelijk uitkomt. We geven je drie tips om je aangifte zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  LEES VERDER

  3 tips om tijd te besparen als ondernemer

  19-02-2021

  Baal jij er ook weleens van dat er maar 24 uur in één dag zitten? Als ondernemer heb je het eigenlijk altijd druk. Maar weinig ondernemers werken net als veel mensen in loondienst, maximaal 40 uur per week. Voor de gemiddelde ondernemer zal het aantal wekelijkse werkuren veel hoger liggen. 

  LEES VERDER

  Sta jij al ingeschreven in het UBO-register?

  16-02-2021

  Het lijkt misschien nog ver weg, maar vóór 27 maart 2022 ben je verplicht om je met je organisatie in te schrijven in het UBO-register. Althans, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Regel je dit niet op tijd? Dan riskeer je een fikse boete. Maar wat is het UBO-register precies en geldt deze verplichting ook voor jou? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

  LEES VERDER

  Ik moet me blijven aanpassen en ontwikkelen, en dat bevalt goed – collega Elisabeth Joseph

  29-01-2021

  Elisabeth werkt bij De Administratie sinds 1 november 2012. Ze is getrouwd en woont met haar man en twee dochters van 2 en 6 in Naaldwijk. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER

  Alle fiscale (corona)weetjes voor 2021

  15-01-2021

  2020 was een pittig jaar, vol uitdagingen. Hopelijk hebben jij en je onderneming het goed doorstaan. Met de nieuwe maatregelen en vaccinaties in het verschiet, gaan we 2021 hoopvol in. We geven je graag wat informatie om dit nieuwe jaar goed van start te gaan met je administratie.

  LEES VERDER

  Wát iemand is, is niet relevant. Wíe iemand is, daar gaat het om - collega Maike Voets

  05-01-2021

  Maike werkt sinds 1 september 2019, 32 uur in de week voor De Administratie. Ze woont in een klein dorpje in Brabant met haar man en twee dochters. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER