Blog overzicht 

  Blog overzicht

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  Geen dag is hetzelfde! - collega Frank Potuijt

  18-01-2022

  Frank is een echt gezelligheidsdier, houdt van de natuur en werkt met veel plezier sinds 2018 voor De Administratie. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in Houten. Lekker in de buurt bij het kantoor in Nieuwegein! We stelden hem een paar vragen om je kennis te laten maken.
  LEES VERDER

  Hoe verbeter je de vitaliteit van medewerkers?

  30-12-2021

  Vitale werknemers zijn emotioneel stabiel, mentaal in balans, hebben een gezonde leefstijl en zitten lekker in hun vel. Ze zijn essentieel voor een gezond bedrijf, omdat ze betere prestaties leveren en beter om kunnen gaan met wisselende omstandigheden.  Als werkgever kun je invloed uitoefenen op de vitaliteit van je medewerkers. Benieuwd hoe je de vitaliteit van medewerkers verbetert? En wat de voordelen zijn? We vertellen je er meer over.
  LEES VERDER

  10 tips om 2021 af te sluiten en 2022 goed te starten

  07-12-2021

  Het einde van het jaar is in zicht, en dat betekent dat je voor je onderneming het jaar weer goed wilt afsluiten. Start het nieuwe jaar goed en fris met deze tips.
  LEES VERDER

  Zonnepanelen: investeren in een groene toekomst

  30-11-2021

  Zonnepanelen aanschaffen is goed voor het milieu én je portemonnee. Ze zijn een investering in een duurzame toekomst en je bespaart vanaf de eerste dag al flink op je energiekosten. De investering kun je er in gemiddeld zes tot zeven jaar uit hebben en daarna heb je gratis stroom van eigen dak. Zonlicht is immers gratis!
  LEES VERDER

  Tips voor jouw persoonlijke ondernemersontwikkeling 

  23-11-2021

  Als ondernemer wil je graag vooruitgang boeken. Een belangrijk onderdeel daarin is jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, een succesvolle onderneming groeit namelijk door een vooruitstrevende mindset. Juist als het even minder gaat (mede door het coronavirus) zijn jouw leiderschapskwaliteiten van essentieel belang. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen én groeien met jouw onderneming? Met deze tips helpen we je op weg.
  LEES VERDER

  Ik zorg dat het op orde is. Koste wat kost - collega Gian-Franca

  18-11-2021

  Gian-Franca heeft vorig jaar haar studie Finance & Control afgerond aan De Haagse Hogeschool en werkt nu parttime bij De Administratie. Samen met haar man woont ze in Rijswijk. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.
  LEES VERDER

  Weet waar je aan toe bent met een liquiditeitsbegroting

  21-10-2021

  Ga jij met je onderneming voor groei? Dan is een liquiditeitsbegroting een onmisbaar onderdeel van je financieel plan. Voor jezelf en voor eventuele investeerders. Het geeft je inzicht in je zakelijke uitgaven en inkomsten per maand, zodat je precies weet waar je aan toe bent.  We vertellen je wat een liquiditeitsbegroting precies is en hoe je het zelf opstelt. 
  LEES VERDER

  Mijn missie in het leven: elke dag een beetje beter worden - collega Raymond van Lier

  06-10-2021

  Raymond is mede-oprichter en directeur van De Administratie. Hij is een echte ondernemer, staat nooit stil en kijkt altijd naar nieuwe kansen. Samen met zijn gezin woont hij ten zuiden van Breda en duikt-ie regelmatig de boeken in. We stelden hem een paar vragen om je kennis te laten maken.
  LEES VERDER

  Hoe werkt een fiscaal partnerschap? 

  28-09-2021

  De kans is groot dat je het begrip ‘fiscaal partnerschap’ als ondernemer al weleens bent tegengekomen. Als fiscale partners kun je namelijk bepaalde inkomsten en aftrekposten op een voordelige manier verdelen tijdens de belastingaangifte, dit kan je honderden euro’s per jaar schelen. En als ondernemer weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om de beste deal te sluiten. Maar wanneer ben je fiscale partners en hoe werkt dit dan precies? En wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hier.
  LEES VERDER

  Van start in e-commerce, waar moet je aan denken?

  09-09-2021

  In deze gastblog neemt Jochem van Heek, mede-eigenaar van Amazonsellers & Sellers Academy, je mee door de randvoorwaarden om te beginnen met verkopen op Amazon of het opzetten van een webshop. De nadruk ligt daarbij op administratie, wetgeving, btw en voorraadbeheer: de minimale eisen, maar minstens zo belangrijk. 
  LEES VERDER

  De 4 fasen van jouw reis als ondernemer

  25-08-2021

  Ondernemen is het mooiste wat er is en jouw topsport tegelijkertijd! Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om hier plezier en vertrouwen in te behouden. Jouw reis als ondernemer is een bijzondere, waarin je successen en tegenslagen tegenkomt waar je op zult moeten anticiperen. In dit artikelen vertellen we je over de verschillende fasen in jouw ondernemersreis.

  LEES VERDER

  Een auto privé of op de zaak?

  19-08-2021

  Heb je voor je onderneming een auto nodig? Dan loop je vast met deze vraag rond: is het slimmer om bij het aanschaffen van een auto ‘m op de zaak te zetten of kun je je privé-auto beter zakelijk gebruiken? Of kies je misschien voor een bestelauto met een grijs kenteken? Wat je ook kiest, er zitten altijd fiscale gevolgen aan vast. We vertellen je er meer over.

  LEES VERDER

  Zou je dat wel doen, een AOV afsluiten?

  10-08-2021

  Word je als zelfstandige ziek, dan zit je zonder inkomen. Je kunt niet bij de overheid aankloppen en bent zelf verantwoordelijk voor je inkomen. En dus moet je een financieel vangnet optuigen. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zelf geld opzij te zetten voor noodgevallen of tijdens ziekte. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, alleen houd je dan waarschijnlijk geen rekening met langdurige ziekte. In zo'n geval is het slim om een AOV te hebben. We vertellen je er meer over.

  LEES VERDER

  Heb jij je pensioen al geregeld?

  20-07-2021

  Als ondernemer bouw je niet automatisch aan een pensioen. Als je in de toekomst niet alleen wilt leven van een AOW-uitkering, dan is het van belang om een regeling te treffen voor je oude dag. Denk je aan de toekomst en vermoed je meer nodig te hebben om fijn te kunnen leven? Op deze manieren kun jij je pensioen opbouwen.
  LEES VERDER

  Overstappen van boekhouder: hier moet je aan denken

  13-07-2021

  Er kunnen verschillende redenen zijn om over te willen stappen van boekhouder. Vaak heeft het te maken met een tekort aan communicatie of in sommige gevallen met dat je je boekhouder voorbij groeit. Overstappen kan de oplossing zijn. Ga jij voor een nieuwe boekhouder? Deze stappen kunnen je helpen bij het kiezen van een betrouwbare partner voor jouw financiën en het overstapproces makkelijker maken.
  LEES VERDER

  Ik haal energie uit het helpen van mensen - Collega Souad Ben Omar

  29-06-2021

  Souad werkt bij De Administratie sinds 2010, toen het boekhouden nog grotendeels schriftelijk ging. Ze is geboren en getogen in Utrecht en woont in Hoograven samen met haar man en twee kids. Lekker dichtbij het kantoor in Nieuwegein! We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken. 
  LEES VERDER

  3 financiële tips voor ondernemers

  22-06-2021

  Elk bedrijf begint met een idee, maar elk idee heeft geld nodig om tot bloei te kunnen komen. Voor de start van een bedrijf is een vitale financiering cruciaal. Als het eenmaal draait, blijven fondsen soms ook nodig. Daarnaast is geld voor investeringen nodig om de groei van je bedrijf te stimuleren. In dit artikel geven we je drie tips om financieel vitaal te worden én te blijven. 
  LEES VERDER

  Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren - Collega Jay van den Oudenalder

  19-05-2021

  Jay is achttien jaar en zit in zijn tweede jaar van de opleiding Bedrijfsadministrateur. Hij woont in Leidsche Rijn met zijn broer, ouders en hun hond. Sinds maart loopt hij stage bij De Administratie. In juni loopt zijn stage af, maar hij heeft al een vast plekje weten te bemachtigen in het team. Dus zijn avontuur bij De Administratie stopt nog niet! We stellen hem aan je voor.

  LEES VERDER

  3 tips voor de groei van jouw onderneming

  11-05-2021

  Bedrijfsgroei is mogelijk op allerlei manieren. Er is gelukkig niet één methode die allesbepalend is. Om je bedrijf te laten groeien heb je vaak een combinatie van verschillende maatregelen nodig. Soms kan de doorslag hem al zitten in het veranderen van een disfunctionele, vastgeroeste aanpak. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat er rigoureuze beslissingen moeten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat je bedrijf weer vooruit kan. Wat de beste manier is om te groeien, is lastig te definiëren en verschilt per bedrijf. In dit artikel geven we je drie tips.

  LEES VERDER

  Ik wil graag dat klanten zorgeloos zijn, en daar help ik bij - Collega Desiree van der Heijden

  19-04-2021

  Desiree werkt al sinds 2004 bij De Administratie. Ze was een van de eersten die in vaste dienst kwam en ze is er nog steeds! Ze is geboren in Den Haag, maar is lange tijd geleden voor haar carrière en liefde naar Nieuwegein verhuisd. Ze woont hier samen met haar vriend en kat. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER

  Accountant of boekhouder: wat past bij jou?

  13-04-2021

  Wist je dat er een verschil is tussen een accountant en een boekhouder? In sommige gevallen is je onderneming verplicht om een accountant in te schakelen. Er zit overlap tussen de werkzaamheden, maar soms kan de een toch een slimmere keuze zijn dan de ander. We vertellen je meer over accountants en boekhouders en welke keuze voor jou de juiste is.

  LEES VERDER

  5 tips om keuzes te maken als ondernemer 

  26-03-2021

  Als ondernemer ontkom je simpelweg niet aan het maken van keuzes. Ondernemers die in staat zijn om dat snel en bewust te doen, halen meer uit hun ondernemerschap én leven. Maar soms ben je niet helemaal zeker van de keuzes die je maakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de mensen om je heen, iets wat je liever vermijdt. Herken je dit als ondernemer? Lees dan dit artikel. We geven je vijf tips om je te ondersteunen in het maken van de juiste keuzes. 

  LEES VERDER

  Ik vind mijn weg wel, waar je me ook neerzet - Collega Orpheu Lagadeau

  12-03-2021

  Orpheu werkt sinds 2012 bij De Administratie. Hij is een geboren en getogen Hagenees, en woont daar samen met zijn vrouw. We stelden hem een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER

  Tips voor een soepele aangifte inkomstenbelasting

  03-03-2021

  Het is je vast niet ontgaan, de Belastingdienst schreeuwt het van de daken: het is weer tijd voor je aangifte inkomstenbelasting. Veel ondernemers zien er ieder jaar weer tegenop. Het is een vervelend werkje en gepuzzel om te zorgen dat je er zo voordelig mogelijk uitkomt. We geven je drie tips om je aangifte zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  LEES VERDER

  3 tips om tijd te besparen als ondernemer

  19-02-2021

  Baal jij er ook weleens van dat er maar 24 uur in één dag zitten? Als ondernemer heb je het eigenlijk altijd druk. Maar weinig ondernemers werken net als veel mensen in loondienst, maximaal 40 uur per week. Voor de gemiddelde ondernemer zal het aantal wekelijkse werkuren veel hoger liggen. 

  LEES VERDER

  Sta jij al ingeschreven in het UBO-register?

  16-02-2021

  Het lijkt misschien nog ver weg, maar vóór 27 maart 2022 ben je verplicht om je met je organisatie in te schrijven in het UBO-register. Althans, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Regel je dit niet op tijd? Dan riskeer je een fikse boete. Maar wat is het UBO-register precies en geldt deze verplichting ook voor jou? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

  LEES VERDER

  Ik moet me blijven aanpassen en ontwikkelen, en dat bevalt goed – collega Elisabeth Joseph

  29-01-2021

  Elisabeth werkt bij De Administratie sinds 1 november 2012. Ze is getrouwd en woont met haar man en twee dochters van 2 en 6 in Naaldwijk. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER

  Alle fiscale (corona)weetjes voor 2021

  15-01-2021

  2020 was een pittig jaar, vol uitdagingen. Hopelijk hebben jij en je onderneming het goed doorstaan. Met de nieuwe maatregelen en vaccinaties in het verschiet, gaan we 2021 hoopvol in. We geven je graag wat informatie om dit nieuwe jaar goed van start te gaan met je administratie.

  LEES VERDER

  Wát iemand is, is niet relevant. Wíe iemand is, daar gaat het om - collega Maike Voets

  05-01-2021

  Maike werkt sinds 1 september 2019, 32 uur in de week voor De Administratie. Ze woont in een klein dorpje in Brabant met haar man en twee dochters. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  LEES VERDER