Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  21-03-2023

  Hoe bereik je nieuwe klanten?

  Het nieuwe jaar is vol in gang. En de meeste bedrijven hebben weer ambitieuze doelstellingen gesteld voor groei, jij vast ook! Een belangrijk aspect van het behalen van deze doelen is meestal het aantrekken van nieuwe klanten. Maar hoe bereik je die nieuwe klanten eigenlijk? We geven je een aantal tips.
  Hoe bereik je nieuwe klanten?

  Mond-tot-mondreclame

  Maak van jouw klanten ambassadeurs! Eén van de meest effectieve manieren om nieuwe klanten te werven is mond-tot-mondreclame. Als jouw huidige klanten blij zijn met jouw producten of diensten, zullen zij het woord verspreiden. En de mening en ervaring van de mensen om je heen, die vertrouw je wel: het neemt de meeste twijfel weg. Zorg dus dat je goed voor je klanten zorgt, fijn contact met ze hebt en ze af en toe verrast met iets speciaals. Denk aan een verjaardagsbrief, een bloemetje bij een mijlpaal, of bedenk iets anders creatiefs!

  Laat je zien op social media!

  Verhoog je zichtbaarheid door aanwezig te zijn op social media. Dit is een ideale manier om mensen te laten weten dat je bestaat. Door posts te maken die je volgers leuk vinden en delen, vergroot je je zichtbaarheid in het netwerk van anderen. Andere manieren om je bereik op social media te vergroten zijn bijvoorbeeld het gebruiken van relevante hashtags en door bedrijven of personen te ‘taggen’. Let op! Consistentie is heel belangrijk voor je zichtbaarheid op social media. Ga je ermee aan de slag, zorg dan dat je in ieder geval één keer per week op een vast moment iets plaatst. 

  Netwerken

  Een andere goede manier om nieuwe mensen te bereiken is om je netwerk uit te breiden. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een connectie maken met interessante mensen op LinkedIn, lid worden van verschillende groepen en zo met mensen in gesprek komen. Maar heb je ook weleens aan een netwerkevenement gedacht? Tijdens zo’n evenement ontmoet je op een laagdrempelige, informele manier nieuwe mensen en ontdek je wellicht nieuwe kansen.

  Beurzen

  Het huren van een stand op een beurs biedt je de mogelijkheid om direct in gesprek te gaan met mensen over jouw product of dienst en om een eerste contact op een laagdrempelige manier te leggen. Dit is veel effectiever dan koude acquisitie en bovendien ook veel leuker! Zorg er wel voor dat je een geschikte beurs uitkiest die past bij jouw branche.

  Adverteren

  Adverteren op Google, social media of in de media kan een effectieve manier zijn om nieuwe mensen te bereiken. Wel is hierbij een goede strategie van essentieel belang, omdat er vaak veel concurrentie is en het vereist specialistische kennis. Je wilt natuurlijk wel resultaten zien op het moment dat je er flink wat geld aan gaat uitgeven. Aan de slag met adverteren? Dan raden we je aan om een professional in te schakelen die je hierbij kan helpen.

  Succes!