Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  13-12-2022

  Hoe blijf je productief in de winter?

  De dagen worden steeds korter en kouder. Veel mensen ervaren last van de donkere ochtenden en middagen in de vorm van somber- en moeheid. En dan ligt Blue Monday nog in het verschiet… Vind je het moeilijk om op tijd uit bed te komen, je dag efficiënt in te delen en productief te blijven deze dagen? We geven je een paar tips:
  productief ondernemen in de winter

  Start met een work-out

  Je moet er misschien niet aan denken: je wilt al niet aan de bak voor je bedrijf in de vroege ochtend, sporten is dan zeker wel het laatste waar je zin in hebt. Maar toch is het een hele goede manier om je dag te starten. Door flink in beweging te komen, komt er endorfine vrij in je lichaam: dat zorgt voor energie, een goed humeur en een stel beter presterende hersenen. 

  Stop met snoozen!

  Misschien een inkoppertje, maar toch doen veel mensen eraan: snoozen. Het is de allergrootste valkuil in de ochtend. Je maakt het jezelf alleen maar lastiger om op te staan en je wordt er vermoeider van. Daarnaast is het ook nog eens heel slecht voor je hersenen! Je slaat herinneringen minder goed op en je concentratievermogen daalt. Snoozen is dus absoluut geen ingrediënt voor een productieve dag. 

  Zet het licht aan

  Je biologische klok wordt beïnvloed door het licht. Is het buiten donker en wil je toch productief aan de slag? Zorg dan dat je de lichten omhoog gooit. Daarnaast word je van licht ook vrolijk: het voorkomt dat je in een winterdip komt.

  Neem wat vaker een pauze

  Niet alle werkzaamheden voor je bedrijf laten je adrenaline rondpompen. Soms moet je accepteren dat je wat minder productief bent, en even pas op de plaats maken. Loop een rondje, speel een potje tafeltennis met je medewerkers of doe wat ademoefeningen. Wat je ook doet: zorg voor voldoende afwisseling, dan kun je daarna weer met nieuwe energie aan de slag en houd je je aandacht beter vast.