Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  14-11-2022

  “Ik help ondernemers vooruitkijken” - Collega Jolanda Jansen

  Jolanda werkt nu net iets langer dan een jaar bij De Administratie. Ze woont in Utrecht met haar man en drie tienerkinderen aan het Griftpark. Mensen helpen met hun ontwikkeling is waar ze echt warm voor loopt, of dat nou financieel of persoonlijk is. We stellen haar aan je voor. 
  Collega Jolanda

  Wat doe je precies bij De Administratie?

  Ik ben administratief medewerker. Ik doe de boekhouding van een paar (grote) klanten met collega’s. Verder ben ik samen met eigenaar en directeur Raymond een nieuwe dienst aan het opzetten: Winstgericht Ondernemen. Met als doel dat ondernemers meer geld overhouden aan het einde van de maand, zodat ze de dingen in hun leven kunnen doen die ze echt belangrijk vinden. Dat kan iets materialistisch zijn, maar ook idealistisch. Met deze dienst helpen we ondernemers vooruitkijken.

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent?

  Ik heb twee studies gedaan: Commerciële Economie en Cultuur, Organisatie & Management. Daarna wist ik nog niet zo goed wat ik wilde, dus heb ik verschillende functies bekleed bij diverse bedrijven. Van HR tot aan brand management. Na een tijdje ontdekte ik dat mijn liefde echt bij het dienstverlenende stuk zit: ik wil mensen verder helpen ontwikkelen. Toen ik bij een mediabedrijf als projectmanager en administrateur aan de slag ging, ontdekte ik ook mijn passie voor cijfers. 

  Tijdens het volgen van een coachtraject, heb ik alle puzzelstukjes samengevoegd en kwam ik erachter dat ik ondernemers wil helpen met hun financiële groei. Na corona ben ik bij De Administratie begonnen, en ben ik weer de financiën ingedoken. Wel met de extra uitdaging om een nieuwe dienst op te zetten waarbij ik ondernemers dus kan helpen groeien.

  Wat vind je het leukste aan je werk?

  Ik vind de werksfeer ontzettend fijn. Er wordt aan elkaar gedacht, de collega’s zijn leuk en er worden genoeg gezellige dingen gepland om een goede teamspirit te houden. Dat ik op de fiets naar kantoor kan is voor mij ook een groot pluspunt.

  Wat vind je belangrijk in je werk en wat motiveert je? 

  Ik vind het belangrijk dat ik iets doe wat ik echt leuk vind, iets wat me energie geeft. Ik word blij van zichtbaar resultaat, wat in administratie-werk goed te behalen is. Je hebt heel duidelijk een eindpunt waar je naartoe werkt. Verder vind ik de combinatie van veel eigen verantwoordelijkheid hebben, maar wel in een team werken voor een klant, heel fijn.

  Wat doe je in je vrije tijd?

  Ik vind het gezellig om regelmatig leuke dingen te doen met mijn vriendinnen, zoals lekker een hapje eten in de stad. In de weekenden ben ik meestal langs het voetbalveld of in de basketbalhal te vinden, waar ik mijn kinderen aanmoedig. Zelf kom ik ook wekelijks in beweging in dansschool Touchée met een sessie powerjam en probeer ik er ergens nog een hardlooprondje in te werken. Oja, we zijn thuis fan van skiën en snowboarden, dus de jaarlijkse wintersport staat altijd groot gemarkeerd in de agenda. 

  Hoe omschrijf je jezelf? 

  Ik sta positief in het leven en probeer mensen altijd te helpen. Ik hou van gezelligheid en ben altijd wel in voor een sociale activiteit. Wat betreft mijn werk, focus ik me op de details en zorg ik dat alle puntjes op de i staan. Ik ben ambitieus wat voor veel doorzettingsvermogen zorgt. 

  Hoe omschrijf je De Administratie?

  De Administratie is een vooruitstrevend bedrijf dat altijd proactief bezig is met groei, of dat nou in de dienstontwikkeling of klanttevredenheid is. We staan eigenlijk nooit stil. De nieuwste technologie wordt zo snel mogelijk geïmplementeerd om het voor de klanten zo makkelijk mogelijk te maken. En in plaats van dat de rol van De Administratie overbodig wordt door al deze automatiseringen, kijken we naar de nieuwe rol die we kunnen dragen: ondernemers meer inzicht geven in hun financiën en ze helpen groeien door het geven van gerichte adviezen.