Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  12-03-2021

  “Ik vind mijn weg wel, waar je me ook neerzet.” - Collega Orpheu Lagadeau

  Orpheu werkt sinds 2012 bij De Administratie. Hij is een geboren en getogen Hagenees, en woont daar samen met zijn vrouw. We stelden hem een paar vragen om je kennis te laten maken.

  Wat doe je precies bij De Administratie?

  Ik ben controller, dat wil zeggen dat ik de directie en management van bedrijven ondersteun met de financiën. Ik houd me bezig met het opstellen van jaarcijfers, maar heb ook wekelijkse taken, zoals boekhouding en btw aangiftes. Een beetje van alles dus! Verder help ik klanten met financiële vraagstukken en kom ik vaak op locatie langs. Sommige bedrijven draaien hun financiën op eigen programma’s, dan is het lastig ondersteunen van een afstand en noodzakelijk om langs te komen. Dat vind ik helemaal niet erg, want persoonlijk contact is belangrijk en maakt het leuk! 


  Hoe ben je gekomen waar je nu bent?

  Eerst wist ik niet goed wat ik wilde. Ik ben gestart met een administratieve mbo opleiding. Na mijn afstuderen wilde ik daar niet persé mee door, dus heb ik ook nog een studie systeembeheer afgerond. Toen ik begon met werk zoeken, zat de IT in een crisis en kon ik daar geen baan vinden. Ik kwam terecht bij een bedrijf dat dakmaterialen verkocht, als boekhouder. Al snel merkte ik dat ik hier best goed in was, en begon mijn passie voor administratief werk toch te groeien. Na deze ontdekking ben ik extra opleidingen en cursussen gaan volgen om me te blijven ontwikkelen. Verder doorgroeien bij dat bedrijf was helaas niet meer mogelijk, dus ben ik na 6 jaar weggegaan en bij De Administratie terecht gekomen.

  Wat vind je het leukste aan je werk?

  Zonder twijfel de diversiteit, geen dag is hetzelfde. Ik heb veel verantwoordelijkheid en zie veel verschillende dingen voorbijkomen. Ik werk bijvoorbeeld voor een politieke partij, waardoor ik af en toe op het Plein in Den Haag kom en daar regelmatig bekende mensen voorbij zie komen. Zo zag ik laatst Jamai een interview geven en liep Rutte vlak langs me. Dat is toch wel weer een mooie ervaring en stiekem ook wel tof om aan de eettafel te vertellen!


  Wat vind je belangrijk in je werk en wat motiveert je?

  Ik vind het belangrijk dat ik mensen blij maak en resultaten boek. De dankbaarheid die ik daaruit krijg motiveert mij ontzettend. Zo ben ik onlangs bij een nieuwe klant begonnen en krijg ik regelmatig bedankjes en complimenten van hen, omdat ze een groot verschil merken nu ik ze ondersteun. Het is heel mooi om zoveel te kunnen betekenen voor een onderneming.


  Wat ik ook belangrijk vind is dat iedereen lekker zichzelf kan zijn, dan ben je het leukst. Als je met mij werkt krijg je ook de echte ik te zien, je kunt met me lachen en ik ben niet te serieus, tenzij het nodig is natuurlijk. En als ik mezelf ben, durven andere mensen dat vaak ook sneller te zijn.

  Wat doe je in je vrije tijd?

  Reizen. Dat is nu een beetje lastig, want het kan al een tijdje niet. Maar normaal gesproken ga ik wel twee of drie keer per jaar naar Amerika met mijn vrouw. We zijn fan van verschillende plekken. Soms gaan we naar één plek, maar we reizen ook graag rond met de auto. Het mooie aan Amerika vind ik, komt ‘ie weer: de diversiteit. Voor de zon kun je naar Florida, wil je het wat kouder? Ga je naar New York. Zo ben ik daar al meerdere keren met kerst geweest. De sfeer is daar met de feestdagen echt heerlijk.

  Verder lees ik graag misdaadboeken en doe ik aan fitness.

  Hoe omschrijf je jezelf? 

  Ik ben makkelijk in de omgang en mensen kunnen het vaak goed met mij vinden. Verder ben ik resultaatgericht en heb ik veel doorzettingsvermogen. Zo gebeurt het regelmatig dat ik op een plek neergezet word waar ik zelf van a tot z moet uitzoeken hoe de financiële zaken werken. Dat komt omdat de overdracht van boekhouder tot boekhouder soms erg slecht is. Dat demotiveert mij niet, integendeel, ik heb het geduld om alles tot op de bodem uit te zoeken en daar ligt ook echt mijn kracht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je mij inschakelt! Ik vind mijn weg wel, waar je me ook neerzet. 

  Hoe omschrijf je De Administratie?

  De Administratie heeft een jong en gezellig team. We zijn innovatief en iedereen wil constant ontwikkelen. Wat betreft automatisering lopen we voor op andere administratiekantoren. Hierdoor kunnen we de boekhouding snel en efficiënt bijhouden en je zo een stapje verder helpen met andere belangrijke financiële zaken, zoals meedenken over de toekomst van je bedrijf.