Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  23-11-2021

  Tips voor jouw persoonlijke ondernemersontwikkeling 

  Als ondernemer wil je graag vooruitgang boeken. Een belangrijk onderdeel daarin is jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, een succesvolle onderneming groeit namelijk door een vooruitstrevende mindset. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht hoe je 2022 een beter jaar kunt maken dan 2021? De afgelopen twee jaar waren natuurlijk erg dynamisch. Gaat dit jou goed af of is je planning door de war geraakt? Ervaar je spanning op de werkvloer? En hoe is het eigenlijk gesteld met je persoonlijke skills? Juist als het even minder gaat (mede door het coronavirus) zijn jouw leiderschapskwaliteiten van essentieel belang. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen én groeien met jouw onderneming? Met deze tips helpen we je op weg.

  1. Weet wat je wilt, wat je kunt en wie je bent

  Dit vormt de basis van jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Ons brein is erop geprogrammeerd om te focussen op de kennis die we hebben opgedaan tijdens onze studie en loopbaan én door marktgerichte keuzes te maken in onze onderneming. Zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling is een onderwerp dat in het school- en loopbaansysteem nog niet bovenaan de lijst staat. Echter is het zeer belangrijk om jezelf vanuit de kern te leren kennen en te weten wie er schuilt onder dat geprogrammeerde brein. Dit zal ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen groeit en je weerbaar en veerkrachtig wordt. Vind jouw talent en passie, want alleen als je dat uitstraalt geloven mensen in de oprechtheid van jouw onderneming. 

  2. Lever waarde met veel energie

  Wil je meer klanten? Zorg er dan voor dat je in volle energie veel waarde levert aan je huidige klanten en zij jouw werk waarderen. Ooit gehoord van de law of attraction? Alles wat je aandacht geeft groeit en wat je zaait zul je oogsten. Simpeler gezegd: alles is energie. En hoe meer aandacht jij besteedt aan iets, hoe meer energie je hiervan terug zult krijgen. Door een goede energie tussen jou, de werkzaamheden die je uitvoert, en de klant, raak je in een positieve spiraal. Die leidt vaak tot mooie uitkomsten. Merk je dat er werkzaamheden zijn die je minder leuk vindt en die je vooral energie kosten? Wees je hiervan dan bewust. Zorg dat je daar niet op leegloopt en besteed ze indien nodig uit. Schakel voor je boekhouding bijvoorbeeld een boekhouder in. Zo kun jij je richten op wat écht belangrijk is‭: ‬je klanten de aandacht geven‭ ‬die ze verdienen‭.

  3. Investeer in je persoonlijke ontwikkeling

  In de eerste twee tips wordt al duidelijk dat het belangrijk is om een kritische en reflectieve blik op jezelf te werpen en een positieve energie uit te stralen. Maar dat is lang niet altijd even makkelijk. Wil je écht grote stappen zetten? Dan zul je hier ook in moeten investeren. Volg bijvoorbeeld een cursus of schakel een business coach in. Natuurlijk zitten hier kosten aan verbonden, maar elke euro die je investeert in jezelf is het altijd waard. Om het je iets makkelijker te maken, biedt de overheid vanaf 1 maart 2022 het STAP-budget aan. Je kunt aanspraak maken op een bedrag van maximaal 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. Investeer in jezelf en laat je onderneming groeien!

  Betrouwbare partner voor jouw financiën

  Ben je nog op zoek naar een transparante, betrouwbare partner voor jouw financiën? Plan dan eens vrijblijvend een kennismaking met ons in om te kijken of we een match zijn voor jouw onderneming.

  AFSPRAAK INPLANNEN