Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  03-03-2021

  Ik moet me blijven aanpassen en ontwikkelen, en dat bevalt goed – collega Elisabeth Joseph

  Elisabeth werkt bij De Administratie sinds 1 november 2012. Ze is getrouwd en woont met haar man en twee dochters van 2 en 6 in Naaldwijk. We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken.

  Wat doe je precies bij De Administratie?

  Ik ben fiscalist. Ik houd me voornamelijk bezig met het verzorgen van en adviseren over belastingen. Ook voor intern advies over deze zaken ben ik de persoon om bij aan te kloppen. Inmiddels werk ik al best een tijdje voor De Administratie en heb ik mijn eigen klantenkring opgebouwd, waarbij ik alle administratie doe van a tot z. 

  Daarnaast ben ik aandeelhouder en pak ik de HR op binnen het bedrijf. Ik doe de interne verloningen en zorg dat de contracten op orde zijn.

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent? 

  Ik moest best even zoeken voordat ik fiscalist werd. Na twee studies ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de studie Fiscaal Recht op de Erasmus Universiteit. Op advies van een studieadviseur, maar ook omdat mijn broer en zus iets met rechten deden. Deze studie beviel me eindelijk goed!

  Tijdens mijn studiejaar ben ik gaan werken als administratief medewerker en doorgegroeid tot junior fiscalist. Na vier jaar merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe omgeving. Ik wilde graag meer ontdekken en ging op zoek naar een andere werkplek. Via een werving en selectiebureau ben ik toen bij De Administratie uitgekomen en dat bleek een goede match. Ik had mijn nieuwe uitdaging gevonden! Al snel was ik junior-af, en pakte ik ook een stukje relatiebeheer en HR op. Sinds 2016 ben ik dus ook aandeelhouder.

  Wat vind je het leukst aan je werk?

  Het allerleukst vind ik echt ons team. Maar het werk zelf uiteraard ook. Het is een ontzettend breed vakgebied, zeker niet eentonig en vernieuwt continu. Ik houd ervan! Ik moet me blijven aanpassen en ontwikkelen, en dat bevalt goed.

  Ik vind het leuk om een relatie op te bouwen met mijn klanten en ze te kunnen helpen. Als dat goed lukt haal ik daar veel energie uit. Daarbij is vertrouwen een heel belangrijk onderdeel. Je moet je op je gemak kunnen voelen en met de kleinste vragen of problemen op me af kunnen stappen. Je werkt hard en wilt uiteindelijk zo min mogelijk belasting betalen. Ik help je daarbij. Ik probeer echt in jouw schoenen te gaan staan en uit te pluizen wat het beste en voordeligste voor je is.

  Wat vind je belangrijk in je werk en wat motiveert je? 

  Ik vind het belangrijk dat m’n werk levendig is en niet eentonig. Er moet variatie zijn, anders vind ik het al snel saai. Bij grote kantoren is het bijvoorbeeld vaak zo dat je je moet verdiepen in een specialisme en er weinig ruimte is voor diversiteit. Bij De Administratie doe ik van alles! Ik hoef me niet bezig te houden met één ding, maar kan steeds weer nieuwe dingen leren en blijven ontwikkelen.

  Wat doe je in je vrije tijd? 

  Ik vind het heerlijk om met mijn dochters op stap te gaan. Ze zijn gek op buitenactiviteiten. Ook gaan we graag op bezoek bij opa en oma. Verder werk ik nog vrijwillig als juffrouw op de zondag-school, waarbij ik kinderen tussen de 2 en 10 les geef over de bijbel.

  Hoe omschrijf je jezelf? 

  Ik ben flexibel en pas me snel aan. Samenwerken kan ik goed en vind ik leuk. Oja, ik ben ook zeker een control freak…. écht. Maar dat moet ook wel in het werk wat ik doe, structuur is onmisbaar. 

  Ik denk dat anderen mij wel snel vertrouwen en daardoor gemakkelijk met problemen en vraagstukken op me af stappen. Dat vind ik heel mooi, vooral de dankbaarheid die het oplevert als ik kan helpen.

  Hoe omschrijf je De Administratie?

  De Administratie is een jong, innovatief bedrijf en iedereen in het team pakt een stukje verantwoordelijkheid, in goede tijden, maar ook zeker in slechte tijden.

  Ons sterkste punt vind ik dan ook dat team, de mensen. We doen het echt met z’n allen en maken er altijd het beste van. Intern, maar ook voor onze klanten. Het team is heel open, we kunnen altijd alles tegen elkaar zeggen, ondersteunen elkaar en zorgen met z’n allen voor het beste resultaat. Schouders eronder en gaan! Familie De Administratie!