Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  19-05-2021

  "Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren" - Collega Jay van den Oudenalder

  Jay is achttien jaar en zit in zijn tweede jaar van de opleiding Bedrijfsadministrateur. Hij woont in Leidsche Rijn met zijn broer, ouders en hun hond. Sinds maart loopt hij stage bij De Administratie. In juni loopt zijn stage af, maar hij heeft al een vast plekje weten te bemachtigen in het team. Dus zijn avontuur bij De Administratie stopt nog niet!

  Wat doe je precies bij De Administratie?

  Ik loop stage als bedrijfsadministrateur. Dat betekent dat ik voor organisaties facturen en inkoop verwerk en de inkomsten en uitgaven bijhoud. Ik doe dit met name voor De Klussenier. Een grote klant van De Administratie waar ruim 180 klussers op zijn aangesloten. Uiteraard wordt mijn werk nog gecheckt. Dat doet collega Gian Franca, zij is mijn begeleider en vaste aanspreekpunt. 

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent?

  Eigenlijk zat ik eerst bij een andere stageplek, maar dat was (zacht gezegd) een drama. Fouten waren onacceptabel en er heerste een erg hiërarchische cultuur waar geen ruimte was voor vragen en dus ook niet om te leren op een fijne manier. Toen ben ik gaan zoeken naar een nieuwe stageplek en kwam ik uit bij De Administratie via mijn studiebegeleider. De Administratie is een erkende stageplek. 

  Mijn keuze voor de versnelde opleiding Bedrijfsadministrateur, heb ik gemaakt omdat ik goed ben met cijfers. Daarnaast heeft mijn broer dezelfde opleiding gedaan, dus ik wist al een beetje wat het inhield. Na deze opleiding wil ik graag Bedrijfskunde op het hbo volgen. Uiteindelijk wil ik meer de strategie induiken: hoe laat je bedrijven groeien? Misschien begin ik ooit wel eens voor mezelf als consultant voor ondernemingen.

  Wat vind je het leukste aan je stage bij De Administratie?

  Het werken bij De Administratie is erg fijn, mede dankzij het team. Het is er allemaal goed geregeld en er wordt gestructureerd gewerkt. Ik vind het leuk om soms wat ingewikkeldere zaken op te pakken, om zo telkens nieuwe dingen te leren. Dingen die ik nog niet perse kan en moet uitzoeken. Bij De Administratie krijg ik daar de ruimte voor.

  Wat vind je belangrijk in je stage en wat motiveert je? 

  Ik vind het belangrijk dat er een goede teamspirit en sfeer is. Fouten moeten niet worden afgestraft, maar er moet een veilige plek gecreëerd worden. Het motiveert mij als er ruimte is om op een fijne manier te leren en ik daarbij geholpen word als dat nodig is. Bij mijn vorige stage miste ik dat heel erg, maar bij De Administratie is dat gelukkig wel.

  Wat doe je in je vrije tijd?

  Ik sport de laatste tijd veel thuis, krachttraining. Vroeger deed ik dat in de sportschool, nu dat weer kan ga ik meteen een abonnement nemen! Daarnaast vind ik het leuk om buiten te voetballen met vrienden en te gamen op de computer.

  Hoe omschrijf je jezelf? 

  Ik ben behulpzaam en altijd vrolijk. Ik ben leergierig en kan ook goed tegen feedback. Soms kan ik een beetje ongeduldig zijn met mezelf, omdat ik het graag allemaal in een keer wil kunnen. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. 

  Hoe omschrijf je De Administratie?

  Als een gezellige, vriendelijke en behulpzame club. Het is er gestructureerd en alles is goed op orde. Daarnaast zijn ze erg modern en gedigitaliseerd. Een administratiekantoor van de toekomst! Veel gaat er automatisch, waardoor dat tijd en geld scheelt. Tijd die weer in andere dingen gestoken kunnen worden, zoals het geven van onderbouwde adviezen voor de toekomst van je onderneming.