Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  19-05-2021

  “Ik haal energie uit het helpen van mensen” - Collega Souad Ben Omar

  Souad werkt bij De Administratie sinds 2010, toen het boekhouden nog grotendeels schriftelijk ging. Ze is geboren en getogen in Utrecht en woont in Hoograven samen met haar man en twee kids. Lekker dichtbij het kantoor in Nieuwegein! We stelden haar een paar vragen om je kennis te laten maken. 

  Wat doe je precies bij De Administratie?

  Ik ben administrateur. Eigenlijk doe ik alle boekhouding van mijn klanten, van het invoeren van crediteuren en debiteuren tot het klaarzetten van het jaardossier. Alleen zaken met betrekking tot verloning doe ik niet.

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent?

  Toen ik ging studeren begon ik met mbo-plus opleiding Bedrijfsadministratie. Maar omdat ik niet alleen de cijfers in wilde, ben ik daarna ook nog hbo bedrijfskunde gaan doen. Dat vond ik erg leuk. Een lekkere brede studie, waar je veel kanten mee op kunt. Tijdens mijn eerste studie liep ik stage bij een bedrijf waar ik de boekhouding deed, daar ben ik een aantal jaren blijven hangen, ook nog na het studeren. Het was de perfecte bijbaan, maar uiteindelijk kon ik niet meer doorgroeien terwijl ik die ambitie wel had. Ik ben verder gaan kijken en toen bij De Administratie terecht gekomen.

  Ik begon toen De Administratie op dat moment net een grote klant binnenhaalde. Ik werd fulltime op die klant gezet. In die tijd, elf jaar geleden, ging alles nog erg ouderwets. Boekhouding was papierwerk en ik moest de facturen zelfs rondbrengen op de verschillende afdelingen. Er is sindsdien een hoop veranderd. Het enige wat je nu nodig hebt om je boekhouding succesvol te kunnen bijhouden, is een laptop en internetverbinding. Een stuk efficiënter! Daarnaast zijn er ook veel processen geautomatiseerd. Door die automatisering hield ik tijd over om ook voor andere klanten van De Administratie te gaan werken.

  Wat vind je het leukste aan je werk?

  Ik zit hier al een flink aantal jaren, dat heeft natuurlijk z’n redenen. Het team is leuk en gezellig, inclusief de directie. Ik kan het met iedereen erg goed vinden en er is een fijne sfeer. Dat vind ik belangrijk. Ik ga met plezier naar m’n werk! Er wordt vanuit het team altijd rekening gehouden met (persoonlijke) situaties, waardoor er veel flexibiliteit is. Je wordt echt gezien als persoon, niet alleen als medewerker. En dat maakt voor mij het verschil. 

  Wat vind je belangrijk in je werk en wat motiveert je? 

  Het motiveert mij dat ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis kan gaan. Ik heb m’n administratieve werkzaamheden dan afgerond en bijgewerkt. Is dat niet zo? Dan stop ik ook niet, want dan kan ik het niet loslaten. De administratie van een klant moet gewoon op orde zijn, dan pas komt de rust.

  Administratiewerk is natuurlijk nooit echt af, want het is een continu proces, een cirkel, waarin je werk nooit stopt. Elke dag, week, of maand begint-ie weer opnieuw. Maar per dag zijn er wel dingen die je kunt afronden die je dat voldane gevoel geven. 

  Daarnaast vind ik het belangrijk dat klanten zien waar ze voor betalen. Dat ze weten wie er voor ze werkt en wat er voor ze gedaan wordt. Daarom ben ik erg resultaatgericht, zodat ik echt een verschil kan maken. De waardering die ik daarvoor krijg motiveert mij zeker ook. 

  Wat doe je in je vrije tijd?

  Ik heb eigenlijk niet echt hobby’s. Ik hou er vooral van om in mijn vrije tijd mijn verstand lekker op nul te zetten en te relaxen met de kids, bijvoorbeeld in het park.

  Verder vinden mijn man en ik het fijn om mensen te helpen. Als we nodig zijn, staan we altijd voor iedereen klaar. Daarom zijn we in het weekend vaak bezig met klusjes of andere dingen bij familie of vrienden. Het weekend vult zich dan vanzelf wel.

  Hoe omschrijf je jezelf? 

  Ik ben dus een echte helper. Je kunt me altijd alles vragen en je ei bij me kwijt. Zowel privé als op het werk. Als er iets is of iemand heeft hulp nodig, maak ik daar altijd tijd voor. Ik haal veel energie uit het helpen van anderen. Je haalt dan een last bij iemand weg, en dat vind ik een fijn gevoel. 

  Klanten help ik dan ook graag! Daar komt mijn perfectionisme en resultaatgerichtheid wat meer naar boven. Komt er ad hoc iets voorbij, pak ik het meteen op en rond ik het zo snel en goed mogelijk af. 

  Hoe omschrijf je De Administratie?

  De Administratie heeft een hecht team met korte lijntjes, die jou ziet als persoon. Binnen het team krijg je altijd de mogelijkheid om te groeien, dat is erg belangrijk.

  Verder is er veel expertise in huis en denkt iedereen goed mee met de klanten en elkaar. Dat is waar andere boekhouders vaak tekort schieten. Als je daar behoefte aan hebt, zit je bij ons echt goed. Ook werken we met moderne software, waardoor er waar mogelijk geautomatiseerd wordt. Hierdoor komt er steeds meer tijd vrij om een actievere, adviserende rol in te nemen.