Blog 

  Blog

  Actuele berichten, handige tips en meer info over ons bedrijf.

  03-03-2021

  Tips voor een soepele aangifte inkomstenbelasting

  Het is je vast niet ontgaan, de Belastingdienst schreeuwt het van de daken: het is weer tijd voor je aangifte inkomstenbelasting. Veel ondernemers zien er ieder jaar weer tegenop. Er wordt het een en ander automatisch voor je ingevuld, maar het blijft een vervelend werkje en gepuzzel om te zorgen dat je er zo voordelig mogelijk uitkomt. Daarom geven we je drie tips voor je aangifte inkomstenbelasting. Wist je bijvoorbeeld dat als je een fout maakt in je belastingaangifte, je je definitieve aangifte inkomstenbelasting nog kunt wijzigen?

  Tips aangifte inkomstenbelasting

  1. Kijk af bij je aangifte inkomstenbelasting van vorig jaar

  Je aangifte van vorig jaar is een goede leidraad voor die van dit jaar. Je kunt je aangifte uitprinten via Mijn Belastingdienst. Grote kans dat je voor dit jaar dezelfde posten moet opnemen en je oude aangifte dus een goede indicatie geeft van hoe ‘ie er deze keer uit moet zien. Natuurlijk zijn er in het afgelopen jaar wel wat uitzonderingen geweest in verband met COVID-19, dus vergeet die bijzonderheden niet mee te nemen in je aangifte.


  Klaar met invullen? Vergelijk ‘m dan nog eens met het printje van vorig jaar. Zie je grote verschillen? Probeer dan eerst te achterhalen waar die vandaan komen voor je ‘m verstuurt. Indien je situatie dit jaar niet gewijzigd is, heb je misschien wel ergens een fout in de belastingaangifte gemaakt. Twijfel je, en kun je de fout niet vinden? Neem dan contact op met een expert om eens met je mee te kijken. Vaak zien wij direct waar het probleem ligt.

  2. Maak gebruik van het verdeelscherm met je fiscaal partner

  Heb je een fiscaal partner? Maak dan slim gebruik van het ‘verdeelscherm’ tijdens het invullen van je aangifte. Je kunt dan schuiven met gemeenschappelijke posten, zodat je voordeliger uitkomt. Tijdens het invullen rekent het programma automatisch de inkomsten door, zo zie je meteen hoe je samen zo min mogelijk belasting betaalt. Je hoeft je dan niet te verdiepen in alle ingewikkelde regeltjes.

  3. Geen stress: je kunt na verzending nog fouten in je belastingaangifte herstellen

  Na het verzenden toch nog een gevoel van twijfel? Denk je dat je een fout hebt gemaakt in de belastingaangifte? Geen zorgen, je kunt je 'm opnieuw openen om fouten te herstellen, zolang er nog geen definitieve aanslag is opgelegd. Vergeet niet om na het wijzigen de aangifte dan nogmaals te ondertekenen en in te sturen. Kom je tijdens het invullen erachter dat je de jaren hiervoor een belastingvoordeel over het hoofd hebt gezien of een fout in de belastingaangifte hebt gemaakt? Dan kun je tot vijf jaar terug je aangifte inkomstenbelasting wijzigen.

  Extra tip: Besteed het uit

  Helaas gebeurt het regelmatig dat mensen soms wel honderden euro’s belastingvoordeel laten liggen. Om je aangifte inkomstenbelasting het minst stressvol te laten verlopen en er zeker van te zijn dat jij er het allervoordeligst uitkomt, raden we je aan om je aangifte uit te besteden aan een expert. Wij weten precies welke aftrekposten voor jou van toepassing zijn en op welke voordelen jij aanspraak kunt maken.


  Succes!

  CONTACT OPNEMEN